Hoe werken zonnescreens?

 

Bij onze zonnescreens komt het doek voor het raam. Doordat de zonnescreens buiten voor het raam geplaatst worden, komt de zonnewarmte niet in huis. Het doek weerkaatst namelijk het zonlicht. Een doek dat warmte tegenhoudt? Ja, je leest het goed. Een simpel principe dat je tijdens de zomermaanden heel wat geld kan besparen.  

Waarom zonwering screens?

Zonwering screens zijn een milieuvriendelijk alternatief voor de energieverslindende airco en zijn al jaren een opkomende trend. Dit type zonwering zorgt ervoor dat de overbodige warmte niet in huis binnenkomt. Tijdens de zomer loopt het kwik regelmatig hoog op en dit zorgt voor onaangename temperaturen binnen in huis. Dit kun je makkelijk voorkomen door te kiezen voor zonnescreens.

ONTDEK ONZE ZONNESCREENS

Werking zonnescreens

Wanneer het zonlicht op het doek valt, wordt een deel van het licht gereflecteerd (RS) en geabsorbeerd door het doek (AS) van je zonnescreens. De resterende zonnestralen dringen door het doek (TS). Deze worden vervolgens opnieuw gedeeltelijk weerkaatst of geabsorbeerd, maar dit keer door het raam (TV). De energie die hierna overblijft, is de G-waarde en deze waarde zorgt voor de opwarming van je interieur.

Een zonnescreen zorgt ervoor dat de G-waarde tot een minimum herleid wordt zodat het binnenklimaat in je woning steeds aangenaam blijft. 

Laat je inspireren door onze referenties

Vind een verdeler in jouw buurt