Ken je de werking van zonnescreens?

 

Bij buitenzonwering komt het doek voor het raam. Doordat de zonnescreen buiten voor het raam geplaatst is, komt de zonnewarmte niet in huis. Het doek weerkaatst namelijk het zonlicht. Een doek die warmte tegenhoudt? Ja, je leest het goed. Een simpel principe dat je tijdens de zomermaanden heel wat geld kan besparen.  

Zonwering voor je raam

Zonnescreens buiten zijn een milieuvriendelijk alternatief voor de energieverslindende airco en zijn al jaren een opkomende trend. Dit type doekzonwering zorgt ervoor dat de overbodige warmte niet in huis binnenkomt. Tijdens de zomer loopt het kwik regelmatig hoog op en dit zorgt voor onaangename temperaturen binnen in huis. Dit kan je makkelijk voorkomen door te kiezen voor buitenzonwering.

ONTDEK DE VERSCHILLENDE SOORTEN DOEKZONWERING

Zon op het doek

Wanneer het zonlicht op het doek valt, wordt een deel van het licht gereflecteerd (RS) en geabsorbeerd door het doek (AS) van je zonnescreens. De resterende zonnestralen dringen door het doek (TS). Deze worden vervolgens opnieuw gedeeltelijk weerkaatst of geabsorbeerd maar dit keer door het raam (TV). De energie die hierna overblijft is de G-waarde en deze waarde zorgt voor de opwarming van je interieur.

Een zonnescreen zorgt ervoor dat de G-waarde tot een minimum herleid wordt zodat het binnenklimaat in je woning steeds aangenaam blijft. Overtuigd van de werking? Kom gerust ons uitgebreid gamma bekijken bij een van onze Preferred Partners.

VIND EEN VERDELER IN JOUW BUURT