Kies in 4 stappen buitenzonwering op maat van jouw woning

Screens op maat installeren om oververhitting in huis te vermijden? Zonnescreens houden de binnentemperatuur immers comfortabel wanneer de warmte buiten slopend is. Zonder energieverslindend aircosysteem dan nog.

In 4 stappen loodsen we je naar een heerlijk frisse woning:

STAP 1: Welk type zonnescreen kies ik?

We starten bij de basis, gaat het om een bestaande woning of nieuwbouw?
In de meest ideale situatie werd er bij het ontwerp van een woning al rekening gehouden met buitenzonwering op maat van je woning. Dan worden de screenkast en geleiders weggewerkt in de spouw voor een strakke look (inbouwscreen - Lockscreen® INTEGRATED).
Bij renovatie zijn er evengoed opties met oog voor design. Als het om een ingrijpende verbouwing gaat, waarbij de ramen vervangen worden, kies je voor een screen die op het raamkader geplaatst wordt (opbouwscreen - Lockscreen® TOP). Zo kan de screenkast alsnog achter de gevel weggewerkt worden. Is de verbouwing minder ingrijpend, dan is een voorzetscreen dé oplossing (voorzetscreen - Lockscreen® FRONT).

VIND EEN VERDELER IN JE BUURT

STAP 2: Wat zijn de mogelijkheden om zonnescreen af te werken?

Screens op maat worden vaak gekozen omwille van hun strakke design en de brede waaier aan uitvoeringsmogelijkheden. De Lockscreen® zonnescreen heeft standaard een volledig intrekbare onderlat waardoor die het gezichtsveld niet stoort en het geheel eleganter oogt. De kasten zijn mooi naadloos afgewerkt en kunnen samen met de geleiders gepoederlakt worden in jouw kleur naar keuze.
TIP: Stem de kleur van jouw screens af op jouw ramen voor een subtiele integratie in de architectuur.

ONTDEK ONS GAMMA BUITENZONWERING

STAP 3: Hoe kies ik het juiste doek voor mijn buitenzonwering?

Bij het kiezen voor externe doekzonwering is het type doek zeer bepalend. Je kiest uiteraard liefst een kleur die past, maar overweeg vooral het functionele aspect. Waar plaats je de screens? Kies voor de slaapkamer voor een verduisterende screen met een volledig verduisterend doek. Is privacy belangrijk? Dan is een donker doek het meest geschikt: minder inkijk van buiten naar binnen, maar je behoudt wel een goede zicht naar buiten. Een lichter doek brengt dan weer meer daglicht naar binnen. En vergeet niet dat je in de eerste plaats voor het weren van de zon kiest. Bekijk dus zeker de G-waarde van het doek, die geeft aan in welke mate jouw interieur nog opwarmt met het screendoek. Afhankelijk van de oriëntatie van het raam, kan dit dus wel eens doorslaggevend zijn in jouw doekkeuze.

PERSONALISEER JE ZONWERING OP MAAT VAN JE WONING

STAP 4: Elektrische screens of automatisatie?

Elektrische buitenzonwering is zonder twijfel de slimste en meest comfortabele oplossing. Naast de klassieke schakelaar of afstandsbediening, zijn automatische zonnescreens met een aansturing via smartphone of tablet op vandaag het nieuwe normaal. Zelfs met spraaksturing via Google Assistant en Alexa (Amazon) laat je je buitenzonwering open en dicht gaan.
Automatisatie maakt het leven niet alleen makkelijk, geprogrammeerde weekscenario’s of een timerfunctie zorgen ervoor dat je je woning met een gerust gemoed kan verlaten.

Met de keuze voor onze kwaliteitsvolle buitenzonwering, kies je in de eerste plaats voor welzijn en comfort bij jouw thuis. Maar evengoed voor een lagere energiefactuur, voor privacy, voor een esthetische oplossing... En als bonus geven we je nog mee dat je je zonnescreens zelfs bij ons grillige Belgische weer naar beneden kan laten. Dankzij onze innovatieve Lockscreen® technologie blijven onze zonnescreens ook bij stormweer (tot 130km/u !) strak vastgeritst in de zijgeleiders.

Vraag bij één van onze Preferred Partners de prijs na voor zonwering op maat van jouw woning

VIND EEN VERDELER IN JE BUURT